Hírek

Még egy hétig látogatható Európa legnagyobb első világháborús kiállítása

2022. szeptember 9.

Még 2022. szeptember 18-ig látogatható az „Új világ született 1914–1922” című időszaki kiállítás, amely Magyarország Kormánya és az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság együttműködésének köszönhetően a Nagy Háború százéves évfordulóján nyitotta meg kapuit. Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a kiállítás főkurátora és munkatársai által megalkotott tárlat szakított az első világháborúról szóló eddigi klisékkel, hazugságokkal. A nagyszabású, interaktív, látványos kiállítás három részből áll és több mint kétezer négyzetméteren mutatja be az első világháború előzményeit, történéseit, sőt következményeit.

Vagonokba zárt múlt: a Beszterce térre érkezett a Trianon-tárlat

2022. július 8.

Pénteken utolsó – tizennyolcadik – állomására, a salgótarjáni Beszterce térre érkezett a trianoni utazókiállítás. A Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódva Trianon 100 Összetartoztunk-Összetartozunk címmel még 2020-ban indult útjára a tárlat, melyet a tragikus trianoni békediktátum centenáriumi évfordulójára készítettek el.

Lezárul a Trianon 100 – Összetartoztunk, összetartozunk című vándorkiállítás

2022. július 8.

Július 8-án Salgótarjánban utolsó állomására érkezett a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk” elnevezésű vándorkiállítása. A tematikus egységekre bontott kiállítás sok-sok forrás bevonásával, a kort megidéző kulisszákkal mutatta be a Trianoni békediktátumhoz vezető utat, annak következményeit és az államiság megőrzése érdekében tett erőfeszítéseket.

Megérkezett a Szent Korona mása a tatabányai Árpád térre

2022. június 23.

A Szent Korona hatalmas mása, és konténerekbe zárt történelem – a Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk című utazókiállítás érkezett meg az Árpád térre csütörtökön.

Miskolcra érkezett a centenáriumi Trianon-vándorkiállítás

2022. június 8.

A Trianon 100 - Összetartoztunk, összetartozunk című tárlat szerdától két héten át látogatható a Hősök terén.

Két hétig látható a trianoni kiállítás Eger főterén

2022. május 30.

A hevesi megyeszékhelyre érkezett a Trianon 100, Összetartozunk - Összetartoztunk című vándorkiállítás.

Mi békében, szabadon élünk – Nyíregyházán a Trianon100 kiállítás

2022. május 8.

Trianon a magyarság legnagyobb tragédiája: veszteség és fájdalom, de nemzetünk élni akarásának bizonyítéka is.

Trianonra emlékeztetnek a debreceni szabadtéri kiállításon

2022. április 22.

A trianoni békediktátumra emlékező vándorkiállítás nyílt pénteken a Nagyerdei Stadion parkolójában. A tárlat a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódik, ennek keretében 2021 és 2022 ősze között 18 megyeszékhelyen állítják ki. Debrecenben május 5-éig, díjmentesen nézhetik meg az érdeklődők.

Szerb és román város is lehetett volna Szeged – megérkezett a Dóm térre a Trianon-kiállítás

2022. április 7.

A Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk vándorkiállítás csütörtökön érkezett Szegedre, bár két évvel korábban kellett volna, de a koronavírus-járvány miatt nem ért ide időben.

Trianonra emlékeztetnek Békéscsabán

2022. március 23.

Trianon 100 Összetartoztunk - Összetartozunk címmel nyílt utazókiállítás szerdán a Szent István téren a 1920-as békediktátum aláírásának évfordulójára emlékezve, a Nemzeti Összetartozás Évének keretében. Az eseményen megtudtuk, Szolnokot követően Békéscsaba a vándorkiállítás 11. állomása az országosan 18 helyszínből.

Facebook   Youtube   Instagram